Att ta körkort

Alla ungdomars dröm är att kunna susa iväg i en bil, utan gränser, krav och måsten!

Men för att göra detta måste man börja från början – nämligen med att ta sitt körkort.

ÖvningskörningFörsta stoppet till sitt nya, fria liv är att skaffa sig ett körkortstillstånd. Detta får man av Trafikverket och man måste utföra en synundersökning hos en optiker för att få sitt körkortstillstånd.

Sedan kan man välja om man vill övningsköra tillsammans med förälder, släkting eller liknande, eller om man vill övningsköra hos en bilskola. Båda alternativen fungerar alldeles utmärkt. Det är också många som väljer att kombinera dessa två alternativ. Då kan man ta lektioner hos bilskolan och nöta in det tillsammans med en tålmodig mamma, faster eller farmor.

Det finns också ett tredje alternativ, och det är intensivkurserna. De genomförs under två eller tre veckor och då är det 100 % fokus på inlärning, både teoretiskt och praktiskt. Att köra intensivt ger dig ett körkort snabbt och du tränar med allting fräscht i minnet.

För inlärning av teorin kan man, i kombination med böckerna, klicka sig runt på internet för att hitta olika körkortstester online. Man får dock vara försiktig så att man inte råkar glida in på annat under den tiden. Facebook och Twitter lockar gärna mer än vad de borde.